Πληροφορίες

Η DigiMagix δραστηριοποιείται στο χώρο του e-learning από το 2006. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εφαρμογή και την αξιολόγηση e-learning προγραμμάτων σε εταιρικά περιβάλλοντα. Με τη σειρά μαθημάτων Safety Awareness που προσφέρει μέσα από αυτή τη σελίδα, επιθυμεί, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους, όπως είναι η παροχή Πρώτων Βοηθειών, η Πυρασφάλεια και η Προφύλαξη από Σεισμό και άλλες φυσικές καταστροφές.
Το e-learning μάθημα “Πυρασφάλεια” ακολουθεί την ακόλουθη διαδρομή:

Αρχικά, παρουσιάζει βασικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη διάδοση της θερμότητας, δίνοντας έμφαση στο “τρίγωνο της φωτιάς”. Συνεχίζει με την ανάλυση των διαφόρων κατηγοριών των πυρκαγιών και την κατάταξή τους. Έπειτα αναλύει ζητήματα που σχετίζονται με την κατάσβεση των πυρκαγιών. Παρουσιάζει συγκεκριμένες μελέτες περίπτωσης και τρόπους αντιμετώπισής τους (π.χ. τι πρέπει να κάνουμε, αν δούμε φωτιά στο τηγάνι, κατά τη διάρκεια που μαγειρεύουμε;).

Τέλος, τονίζει την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, χάρη στα οποία μπορεί να αποφευχθεί η πρόκληση πυρκαγιάς. Το μάθημα ολοκληρώνεται με ένα τεστ αξιολόγησης 20 ερωτήσεων, διάρκειας 15′, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να ελέγξει ο ίδιος τις γνώσεις που αποκόμισε από τη μελέτη του.

Δείτε το μάθημα

Το e-learning μάθημα “Πρώτες Βοήθειες” δίνει στον εκπαιδευόμενο τις βασικές πληροφορίες ώστε να είναι σε θέση να συμπεριφερθεί κατάλληλα σε περίπτωση που αντιμετωπίσει ο ίδιος ή κάποιος συνάνθρωπος έκτακτο περιστατικό υγείας, όπως έγκαυμα, λιποθυμία, πνιγμονή, αιμορραγία, κλπ.

Το μάθημα αποτελείται από 5 κύρια κεφάλαια, τα οποία ακολουθούν ενιαία δομή, καθώς και ένα 6ο κεφάλαιο που λειτουργεί ως συνοπτική βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει σύντομες οδηγίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως θερμοπληξία, δηλητηρίαση κλπ.

Το μάθημα ολοκληρώνεται με ένα τεστ αξιολόγησης 20 ερωτήσεων, διάρκειας 15′, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να ελέγξει ο ίδιος τις γνώσεις που αποκόμισε από τη μελέτη του.

Δείτε το μάθημα

Το e-learning μάθημα “Προφύλαξη από Σεισμό” δίνει στον εκπαιδευόμενο τις βασικές πληροφορίες ώστε να είναι σε θέση να συμπεριφερθεί κατάλληλα σε περίπτωση σεισμού.

Το μάθημα ξεκινά παρουσιάζοντας βασικές πληροφορίες σχετικά με τον σεισμό και τους τύπους σεισμών που εκδηλώνονται. Συνεχίζει παρουσιάζοντας τα κύρια μέτρα προφύλαξης αλλά και τα προληπτικά μέτρα, χάρη στα οποία μπορούν να αποφευχθεί η απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Επιπλέον, στο μάθημα δίνονται βασικές πληροφορίες για το τσουνάμι, το οποίο συνδέεται άμεσα με το σεισμό.

Το μάθημα ολοκληρώνεται με δραστηριότητες και ένα τεστ αξιολόγησης 20 ερωτήσεων, διάρκειας 15′, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να ελέγξει ο ίδιος τις γνώσεις που αποκόμισε από τη μελέτη του.

Δείτε το μάθημα

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ χρησιμοποιήσω το περιεχόμενο στην εταιρεία μου;
Φυσικά! Εάν έχετε ήδη υποδομή e-learning (εκπαιδευτική πλατφόρμα – LMS) μπορούμε να σας τα στείλουμε σε μορφή SCORM.
Τι χρειάζεται για να τα δω;

Η πρόσβαση στο περιεχόμενο μπορεί να πραγματοποιείται είτε από κινητές συσκευές (tablet iOS/Android) είτε από H/Y (PC ή Mac) και είναι 100% HTML5.

Υποστηριζόμενες συσκευές:
HTML5 Windows: MS Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome (latest version)
Mac: Safari, Google Chrome (latest version)
Mobile: Safari in Apple iOS 10 or later, Google Chrome in Apple iOS 10 or later, Google Chrome in Android OS 4.4 or later

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο μπορέ ινα φιλοξενηθεί από όλες τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (LMS) που υποστηρίζουν το πρότυπο Tin Can ή SCORM.

Τι σημαίνει SCORM, LMS και γιατί με ενδιαφέρει;

LMS (Learning Management System) ονομάζουμε την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που φιλοξενεί την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία. Ορισμένες από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες είναι το Moodle, η eFront, η Saba κλπ. Η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι απαραίτητη σε ένα e-learning πρόγραμμα, καθώς μέσω εκείνης γίνεται η διαχείριση όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η καταγραφή της προόδου και των στατιστικών.

To SCORM είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για e-learning μαθήματα το οποίο επιτρέπει την χρήση των μαθημάτων σε όλες τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης που το υποστηρίζουν.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Μπορείτε να προσθέσετε στο ήδη υπάρχον περιεχόμενο εξειδικευμένα θέματα;

Βεβαίως! Αν θέλετε να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο των μαθημάτων, προσθέτοντας σε αυτό πιο εξειδικευμένα θέματα, επικοινωνήστε μαζί μας, για να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες σας.

Τι επιτρέπεται να κάνω με αυτό το περιεχόμενο;

Επιτρέπεται να το χρησιμοποιείτε μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας στις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιείτε στην αίθουσα διδασκαλίας ή για προσωπική χρήση στον υπολογιστή σας. Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε το πακέτο SCORM στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της επιχείρησης ή του οργανισμού, στον οποίο εργάζεστε.

Μοιραστείτε αυτή την ιστοσελίδα με όποιον νομίζετε είτε μέσω της προσωπικής – εταιρικής ιστοσελίδας είτε μέσω κοινωνικών δικτύων.

Δεν επιτρέπεται ή αντιγραφή ή-και ενσωμάτωση του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς γραπτή συγκατάθεση μας και χωρίς αναφορά σε αυτή την ιστοσελίδα.

Τέλος δεν επιτρέπεται με κανέναν τρόπο η πώληση του περιεχομένου, πέραν των εγκεκριμένων απο εμάς καναλιών.